Foliumzuur en Mama Vitamines

Zoals jullie nu vast wel weten was ik nogal ongepland en onverwachts zwanger en had ik nul komma nul kennis over de wereld van mama’s en soon to be mama’s. Ik en Jorrit hebben ons donders snel moeten inlezen en dankzij talloze blogs, onze eigen moeders en verloskundigen heb ik nu eindelijk het gevoel dat ik in elk geval de basis snap.

Foliumzuur

Één van die basis dingen die ik recentelijk heb geleerd, is dat je foliumzuur moet slikken. Foliumzuur -vitamine B11- helpt met de ontwikkeling van je baby’s zenuwstelsel en verkleint de kans op een open ruggetje of schedel bij de geboorte. Het wordt aangeraden om te beginnen met het slikken van foliumzuur zodra je stopt met anticonceptie en in elk geval doorslikt tot de tiende week van je zwangerschap.

 

In mijn geval

Gezien ik nog vrolijk aan de anticonceptie zat toen ik erachter kwam dat ik zwanger was en niet wist dat vrouwen met een kinderwens extra foliumzuur moesten slikken, is het veilig om te stellen dat ik dus geen foliumzuur pillen heb gehad tijdens mijn eerste 7 weken zwangerschap. Toen ik er bij 8 weken achter kwam dat dit dus wel verstandig was en goed voor de ontwikkeling van de baby heb ik vriendlief zo snel mogelijk op pad gestuurd om wat foliumzuur pillen op te halen.

Jorrit kwam thuis met een doosje waar Mama Compleet op stond. Ik was nogal verbaasd, ik dacht hoe moeilijk kan het zijn om een potje te vinden waar foliumzuur op staat. Uiteraard oordeelde ik te snel ;). Ik had Jorrit natuurlijk in een impuls op pad gestuurd zonder eerst onderzoek te doen. Jorrit was zo slim om eerst navraag te doen aan de mevrouw in de Etos.

Het schijnt zo te zijn dat je naast foliumzuur voor de eerste weken van je zwangerschap, de rest van je zwangerschap ook wel wat extra’s aan vitaminen en mineralen kan gebruiken. Het leek hem wel handig om een pil mee te nemen waar dit alles in verwerkt zat in de juiste hoeveelheden en gezien mijn vele overgeven leek een aanvulling van vitamines en mineralen hem wel welkom. 1-0 voor Jorrit.

 

Davitamon

De Mama Vitaminepil die ik momenteel slik is van Davitamon, Davitamon Compleet Mama Plus. Als je op de link klikt kan je precies zien welke vitamines etc. er in deze pil zitten. Het zijn er aardig veel met daarbij een korte omschrijving waarom je lichaam behoefte heeft aan juist deze vitamines. Davitamon heeft voor de vrouw met een zwangerschapswens, de zwangere vrouw en de vrouw die borstvoeding geeft een ruim assortiment aan “compleet pillen”. De pillen die ik heb zijn niet te groot, maar ik kan me voorstellen dat je dit niet weg krijgt als je moeite hebt met pillen. Ze zijn per 60 stuks verpakt en er zit geen smaakje aan. Ik heb het in elk geval nooit geproefd, omdat ik ze zo snel mogelijk doorslik met melk of chocolademelk. De pillen zitten niet in een pot maar in strips, waardoor je ze altijd in het doosje moet bewaren of overal strips hebt slingeren.

 

VSM

Wat betreft genees- en verzorgingsmiddelen heb ik toch het liefst de natuurlijkere producten. Ik heb in de afgelopen weken onderzoek gedaan naar de verschillende Mama Vitaminepillen en toen kwam ik tot de ontdekking dat VSM ook speciaal voor de zwangere vrouw een compleet pil in het assortiment heeft, VSM Puur Mama. Als mijn Davitamon pillen op zijn stap ik denk ik over op de VSM pillen. Ik heb meerdere VSM producten gehad in het verleden en deze waren altijd naar wens. De VSM mama pil bevat 12 verschillende vitamines en 7 mineralen die moeten bijdragen aan een goede ontwikkeling en conditie van moeder en kind en is in tegenstelling tot de Davitamon pil wel verpakt in een potje.

 

Hoe staan jullie tegenover het gebruik van dergelijke pillen? En hebben jullie nog ervaringen met andere merken? De tuinen biedt volgens mij namelijk ook enkele pillen aan voor de zwangere vrouw.

 

xxx

 

LET OP! Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding, slechts een aanvulling.

 

De Mama Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 thoughts on “Foliumzuur en Mama Vitamines

  1. Ik slink zelf de foliumzuur met vitamine D van Davitamon. Ik ben sinds 2 maanden bezig om zwanger te raken en ben er alvast mee bezig. Ik vind ze wel fijn, want ik heb al van mezelf een neiging naar een tekort voor vitamine D. Wel lief trouwens, dat je vriend ze voor je heeft gehaald.

    1. sorry voor de extreeeeem late reactie, maar door wat complicaties ben ik 2 maanden online niet echt actief geweest. Wat goed dat je er al mee begonnen bent en dat is zeker wel handig als je van jezelf neigt naar een tekort. Tijdens je zwangerschap heb je juist extra vitamine D nodig! en haha ja Jorrit is heel lief, zeker de afgelopen maanden een geweldige steun geweest !
      MamaRaisa onlangs geplaatst…Comfort: Sperry Bootschoenen!My Profile